یادداشت حامد ساجدی مدیرعامل شناسا در مورد گزارش سال کافه بازار

به گزارش مجله سرگرمی، 1- با توجه به گزارش اخیر کافه بازار، در سال گذشته تعداد برنامه ها و بازی های فروشنده (محصولات دیجیتال) 23 درصد کاهش یافته در حالی که طرف تقاضای بازار شامل تعداد خریداران (12 درصد)، تعداد خرید (50 درصد) و حجم خرید (83 درصد) افزایش یافته است؛ با توجه به شرایط مالی در سال های اخیر این روندها را به معنای انقباض بازار محصولات دیجیتال تحلیل می نماید یا انبساط آن؟ و استراتژی درست سرمایه گذاران در ورود یا خروج از حوزه های مختلف این صنعت چیست؟

یادداشت حامد ساجدی مدیرعامل شناسا در مورد گزارش سال کافه بازار

در سال های گذشته اقبال زیادی به حوزه استارتاپی شد و بویژه اپلیکشین های موبایل با توجه ملموس بودن و زمان به نسبت کوتاه تر رسیدن به محصول، در میان آنها صندلی ویژه ای یافتند. حضور شتاب دهنده ها و سرمایه گذاران علاقمند به این حوزه، احتیاج فناورانه نه چندان بالا در محصولات ساده و در کنار اینها نفوذ جدی گوشی های هوشمند، توسعه نسبی زیرساخت ها و مشاهده و یا به بیان دقیق تر، احساس مشاهده نمونه های پیروز متعدد، تعداد زیادی از افراد را به سمت فراوری محصول در این حوزه سوق داد.

اما واقعیت های جدی بازار و تداوم کسب و کار، برای این تازه واردها دشواری هایی نیز به همراه داشت. کیفیت نه چندان بالا در بعضی این محصولات، فروپاشی تیم ها به دلیل عدم برخورداری از منافع متصور در ابتدا و گاهی علاقه به انشعاب و استقلال در اعضای تیم، نبود منابع کافی برای بسیاری از این محصولات جهت تداوم و توسعه مانع از این شد که فرایند آغازین ادامه یابد.

به نظر می­رسد یک غربال طبیعی در این حوزه اتفاق می افتد که نمونه های محصول برتر به رشد خود ادامه می دهند و حجم و سهم بازار بیشتری از جامعه تشنه و بازار هنوز اشباع نشده را به خود اختصاص می دهند. سایر محصولات و نیز افراد جدید با احتیاط بیشتری گام برمی دارند و یا از دور خارج می شوند. جذابیت های در حال رشد و به ویژه شرایط فاصله گذاری اجتماعی، تعداد مخاطبین و سهم از هزینه های خانوار را افزایش خواهد داد. در کلان، فعلا این بازار رشد خواهد داشت.

بر این اساس انتخاب تیم/ایده و توجه به ظرفیت های قابل تامین و پایداری آنها در سرمایه گذاری، اهمیت خواهد داشت. تخمین معقول از چشم انداز و نیز راهبردهای میان مدت و بلند مدت سرمایه گذاران در این حوزه ها و تناسب آن با شرایط سرمایه پذیران، می تواند جذابیت های این حوزه را حفظ و پر رنگ کند.

2- در این گزارش شرایط صنعت بازی های موبایل به تفکیک تشریح شده است. بازی های فروشنده در حالی که تنها 19٪ از کل فروشنده های بازار را تشکیل می دهند توانسته اند 36٪ از کل درآمد را از آن خود نمایند. از طرفی کاربران بازار بیش از 670 میلیون بار بازی ها را دانلود یا بروزرسانی نموده اند. با توجه به این حجم از بازار، شما چه تهدیدها و فرصت هایی را در این صنعت می بینید و بر اساس چه معیارهایی در خصوص ورود به این صنعت تصمیم می گیرید؟

سرگرمی و بازی در شرایط رفاه و رشد طبقه متوسط به بالا، سهم جدی از علایق و سبد هزینه های فرد - خانواده را تشکیل می دهد و این فرایند در کل بصورت افزایشی است. اما در ایران و با توجه به مسائل مالی، به نظر می رسد این شرایط اگرچه دوران کرونا و پساکرونا، تعطیلات تابستانی و نظایر آن، می تواند این رشد را در کوتاه مدت تضمین کند، اما در صورت بروز مسائل مالی جدی تر، در میان مدت، کاهش نرخ رشد نیز دور از ذهن نخواهد بود. احتمال دارد که در این شرایط، جابجایی و تغییر متفاوت شرایط کسب و کارها بسته به انعطاف پذیری و توان آنها محسوس تر باشد. به عبارت دیگر میانگین آماری رشد، شامل حال همه نخواهد شد و در حالیکه بعضی کسب و کارها به شدت لطمه می خورند بعضی دیگر رشد و توفیق خواهند داشت. توزیع آماری رفتار از حالت نرمال (گوسی) به گوسی مخلوط احتمال دارد.

3- در سال گذشته بیش از هر زمان دیگری کسب وکارهای آنلاین تحت تاثیر تصمیمات و اقدامات حاکمیتی مانند قطعی اینترنت یا اجبار رمز دوم پویا بودند. فرایند تاثیر این اقدامات روی رفتار کاربران موبایل ایران در گزارش سال 98 کافه بازار را چگونه تحلیل می کنید و به نظرتان چه بازخورهای می توان بر اساس این گزارش به سیاست گذاران داد؟

شایسته است که سیاستگذاران بپذیرد که فرایند رشد خدمات و کسب و کارهای مجازی قابل بازگشت نیست و همه سازوکارها برای پذیرش این فرایند باید طراحی و تدوین شوند. گسترش سهم این کسب و کارها از اقتصاد و از آن مهم تر، وابستگی بیشتر سبک زندگی تعداد عظیم تری از افراد جامعه در دو سوی ارائه خدمت و دریافت خدمت، لزوم تدبیر کارشناسانه و همه جانبه نگری نزد سیاستگذاران را برای مدیریت بهتر و پرهیز از آسیب اجتماعی-مالی و ایجاد نارضایتی تقویت می نماید.

4- گزارش کافه بازار نشان می دهد بعضی از استان های کشور با وجود داشتن تعداد زیاد تیم های توسعه دهنده و همینطور بازی ها و برنامه های فعال، سهم ناچیزی از درآمد را در مقابل توسعه دهنده های تهران به خود اختصاص داده اند. تحلیل شما از علت این تفاوت چیست؟ آیا توزیع سرمایه بر اساس ظرفیت های جغرافیای می تواند تاثیری در رشد استان های دیگر داشته باشد یا تاثیر عوامل دیگری مانند آموزش، حمایت های حاکمیتی و توسعه اکوسیستم های محلی را بیشتر از جریان سرمایه گذاری می دانید؟

سرمایه گذاری متناسب که به عنوان شرط لازم باید مورد توجه باشد. در صورت تامین ظرفیت های سرمایه متناسب و مورد نیز، تقویت سمت کاربری از جهت زیرساخت ها، فرهنگ سازی، تبیین ارزش افزوده و البته توجه به تفاوت های ذاتی احتیاجها و ظرفیت های محلی ارزش بیشتری دارد. ضمن اینکه توجه داریم، تفاوت ها می توانند فرصت های ناب تلقی گردد و معنی جملات قبلی این نیست که همسان سازی الزاما راهکاری مناسب در همه موارد باشد.

tafreh.ir: طفره | نگاه نقادانه به اخبار و رویدادهای روزانه

manotosport.ir: ورزش من و تو | مجله خبری و ورزشی، اخبار ورزشی

spaceweb.ir: مجله فضای وب | مجله فناوری های کابردی در گردشگری و مسافرتی

منبع: مجله شنبه
انتشار: 20 آبان 1400 بروزرسانی: 20 آبان 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 91224

به "یادداشت حامد ساجدی مدیرعامل شناسا در مورد گزارش سال کافه بازار" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "یادداشت حامد ساجدی مدیرعامل شناسا در مورد گزارش سال کافه بازار"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید